Een dakraam kopen kun je tegenwoordig op vele manieren doen. Je kunt naar een speciaalzaak gaan, maar er ook een via het internet kopen. En natuurlijk zijn er ook tal van modellen te koop bij de doe-het-zelf zaken.

Het is verstandig om te ontdekken of je bij het dakraam ook service en een garantieregeling krijgt. Als je een dakraam wilt laten plaatsen dan kun je het beste een pakket kopen. Op die manier heb je een prijsvoordeel en zal je garantie gelden op het product zelf maar ook op de plaatsing van het dakraam.

Dakraam in plaats van een dakkapel

Er zijn meerdere mogelijkheden om extra licht op je zolderkamer te krijgen. Je krijgt meer licht maar ook meer lucht door een dakraam of een dakkapel in te laten bouwen en zal hierdoor ook het woongenot in je huis stijgen. Vaak is het moeilijk om te besluiten of je een dakraam of een dakkapel wilt hebben, daarom bespreken we enkele kenmerken van beide producten.

Vaak wordt er gekozen voor een dakraam, omdat het budget van de betreffende huiseigenaar minder groot is. Er zijn echter ook andere redenen om voor een dakraam te kiezen. Is bijvoorbeeld de stahoogte hoog genoeg op zolder? Dan is het namelijk niet per se nodig om te kiezen voor een dakkapel. Ook als op zolder het aantal vierkante meter woonruimte (waar je kunt staan) voldoende is hoef je niet per se te kiezen voor een dakkapel. Een dakkapel kies je dus als je naast meer lucht en licht ook extra leefruimte wilt hebben. En ook in het geval wanneer je een wat ruimer budget hebt om te besteden. De kosten van een dakkapel zijn namelijk aanzienlijk hoger dan wanneer je een dakraam laat plaatsen (ongeveer €1000 euro voor een dakraam en €5000 euro voor een dakkapel).

De prijs van een dakraam!

Een dakraam is een stuk goedkoper dan een dakkapel. Ook het plaatsen van een dakraam is goedkoper. En kan het in een halve dag geplaatst worden zonder dat hier een grote kraan bij nodig is. Een dakkapel moet je met een kraan laten plaatsen en neemt al gauw een hele dag in beslag.