Wanneer je je dakkapel gaat schilderen dan hangen hier een aantal voordelen aan. Een belangrijk voordeel is dat het de levensduur van je dakkapel verlengd. Regelmatig onderhoud uitvoeren is dus verstandig. Goed schilderwerk geeft je een aantal voordelen. Hieronder hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Bescherming van materiaal

De dakkapel staat altijd bloot aan de regen en zon waardoor het schilderwerk een hoop krijgt te verduren. Door het schilderwerk goed bij te houden en de dakkapel met enige regelmaat te onderhouden bescherm je je huis en het materiaal tegen de elementen. Als je dakkapel goed in de verf staat hoef je je geen zorgen maken over eventuele scheuren aan de buitenkant of andere problemen.

Verbeterde uitstraling

As je dakkapel goed is geverfd dan geeft dit je woning een mooie uitstraling. De kleur die je kiest moet bij je huis passen, maar moet natuurlijk ook een kleur zijn die je zelf mooi vindt. Als het huis naar wens is en alles goed is geschilderd kun je met plezier naar je woning kijken en met een gerust hart zeggen dat je huis goed is onderhouden.

Waardevermeerdering

Als je huis er goed uitziet dan heeft dit een positieve werking op de waarde van je woning. Door regelmatig onderhoud uit te voeren en het schilderwerk bij te houden kun je de waarde van je woning verhogen.

Benodigdheden

Als je je dakkapel wil gaan schilderen dan heb je daar het een en ander voor nodig. Met name als je een houten dakkapel hebt zul je met enige regelmaat onderhoudswerkzaamheden moeten uitvoeren om de levensduur van je dakkapel te verlengen. Daarnaast behoud je op deze manier de mooie uitstraling van je woning en kun je met een goed onderhouden dakkapel voor een waardevermeerdering van je huis zorgen. Wil je graag een onderhoudsvrije dakkapel? Ga dan voor een kunststof dakkapel.

Wat kost het als je het laat doen?

Wil je zelf de dakkapel schilderen of laat je het door een professionele schilder doen? Gemiddeld kost een professionele schilder €35 per uur, maar je kunt ook per klus een prijs overeenkomen. Zo kost dit, afhankelijk van de afmeting van je dakkapel, tussen de 500 en 1000 euro per dakkapel.

Wat heb je nodig?

Om een dakkapel te kunnen schilderen heb je in elk geval een steiger nodig, deze zijn vanaf €75 per week te huur. Maar een steiger is slechts een van de benodigdheden, wat heb je nog meer nodig? Een overzicht:

  • De juiste verf
  • Gebruik een roller of een kwast om de boeien, kozijnen en andere delen van de dakkapel van een goede verflaag te voorzien
  • Meng- of verfbakje om het verf vanuit te doseren
  • Schilderstape om kozijnen en ramen af te plakken